EntornExcursions a Peu des del càmping

Què fer?Camprodon

Camprodon està situat enmig de muntanyes al Pirineu de Girona a la comarca del Ripollès. El seu atractiu s’ha consolidat com un referent en el turisme de la natura, la cultura i el lleure.

Ermita del Remei

1 hora

Just sortint del Càmping, girarem a mà esquerre passant pel
costat de la piscina i les pistes esportives, seguirem el camí que va pujant fins arribar a un trencant a mà esquerre (camí de sorra), indicat com a ERMITA DEL REMEI. No es pot accedir a l’interior de l’Ermita, però els voltants són molt bonics i sovint hi trobareu vaques pasturant.

Anada i tornada: 1 hora caminant. S’hi pot anar amb nens petits sense problema.

Sant Pau de Seguries

2 hores

Sortint del Càmping a mà esquerre passant pel costat de la piscina i les pistes esportives, seguirem pel camí tot recte durant 3 km fins arribar a la carretera. Hem de fer 200m per carretera fins arribar a la població de Sant Pau de Seguries.

El camí fins arribar a Sant Pau està en molt bon estat, a l’estiu hi toca l’ombra i és una passejada molt agradable.

Anada i tornada: 2 hores.

Excursió circular
El Remei – Sant Antoni

10-11 km

Sortint del càmping, agafem el camí cap a Sant Pau de Seguries, passant per la piscina i la zona esportiva. Seguim les indicacions cap a “El Remei” a mà esquerra. Un cop a l’Ermita del Remei, prenem el pas de vaques per dirigir-nos cap a l’Ermita de Sant Antoni, seguint les fites del GR (groc blanc).

Arribem al Collet d’en Sivilla (punt 3) i seguim l’indicador cap a Sant Antoni. Al punt 4, trobem la pista que puja de Camprodon; Sant Antoni queda just al davant.

Per baixar, podem triar entre un camí vertical darrere les antenes o un camí més suau sota l’Ermita direcció Camprodon. Des de Camprodon, tornem al càmping dirigint-nos cap al Parc de la Mare de la Font i la gasolinera, on hi ha un camí paral·lel a la carretera que ens porta de nou al càmping.

Camprodon anar i tornar

2.5 km 35 min anada

Sortint del Càmping, agafem el camí veïnal que pasa pel costat de la sala de jocs direcció Camprodon (sortint del Càmping a mà dreta).

Agafarem el camí i seguirem tot recte fins arribar a la gasolinera Repsol. A partir d’aquí haurem de caminar pel lateral de la carretera 150 metres fins arribar a l’entrada del poble.

Excursió a la Ral
S’ha de creuar el riu

3 km anar i tornar

Sortint del Càmping, agafem el caminet direcció Sant Pau de Seguries, passant pel costat de la piscina i de la zona esportiva. Seguirem el camí fins arribar a una baixada, a mà dreta, trobareu un accés al riu. El riu s’ha de creuar, i agafar un camí que surt a mà esquerre.

Arribareu al poble de La Ral. S’ha de tornar pel mateix camí.

Una excursió molt maca i divertida per fer en família els mesos de més calor.

Sant Miquel de Cavallera

2.9 km 45 min anada

Sortirem del Càmping pel pont de l’entrada i anirem direcció Camprodon per la carretera C-38 fins arribar a la Colònia Estabanell (400m).

Anirem pujant fins arribar a Sant Miquel de Cavallera. Les vistes són espectaculars.

Compte si hi aneu els mesos de més calor, ja que no toca massa ombra.

Excursió al riu

200 m

Des del Càmping podeu arribar en 3 minuts al riu Ter. Seguiu el pàrquing de cotxes i al final del pàrquing, trobareu la baixada cap al riu.

Caçar Bolets

Des del Càmping i per tota la comarca del Ripollès hi
podeu trobar bolets com els rovellons, camagrocs,
ceps, camasecs, etc.

No cal anar massa lluny del Càmping per trobar-ne.

Recordeu respectar el bosc i no deixar cap deixalla,
respectar el bestiar i el medi.