Eco friendly

POLÍTICA MEDIAMBIENTAL

Al Càmping Vall de Camprodon, tenim el compromís de desenvolupar la nostra activitat turística amb el màxim respecte i protegint al màxim el  privilegiat entorn que ens envolta. Millorem contínuament per tal de ser tan sostenibles com sigui possible.

  1. ENERGIA GEOTÈRMICA:

El Càmping utilitza aquesta energia des de l’any 2006 per produir aigua calenta al bloc de sanitaris principals. (ACS)

Consisteix en 4 pous que es troben a 100 metres de profunditat que serveixen per aprofitar la temperatura constant del subsòl, gràcies a aquesta temperatura constant de la terra se’ns torna 4,5 KW per cada KW d’energia consumida tant a l’hivern com a l’estiu.

És una manera d’aprofitar la temperatura del subsòl per produir energia de manera neta i sostenible.

2. ENERGIA SOLAR TÈRMICA:

Tots els edificis del Càmping, així com els bungalows estan alimentats per energia solar tèrmica d’alta eficiència. Aquest sistema consisteix en  aprofitar l’energia del sol per produir calor, aquesta calor es transmet mitjançant un sistema domotitzat  cap al sistema de calefacció i d’aigua calenta.

Gràcies a l’energia solar tèrmica donem suport al sistema convencional de calefacció (caldera de gas amb condensació) mitjançant dipòsits que guarden l’aigua ja calenta. L’estalvi mitjançant aquests tipus d’energia consisteix entre el 20-40% de la demanda energètica de la calefacció.

3. APROFITAMENT DE RESTES ORGÀNIQUES:

Al restaurant del Càmping, reciclem les restes orgàniques en bon estat (fulles d’enciam, pastanaga, tomàquet, pa…). Serveixen d’aliment per alguns dels animals de la granja (cavalls, ovelles, cabres, oques, ànecs i conills). És una manera d’alimentar els animals amb productes que haurien acabat a les escombraries, oferint així una dieta variada i equilibrada als animals i evitant dins el possible el malbaratament alimentari.

4. GAS GLP:

S’han substituït les antigues calderes per unes noves més eficients per la cuina, bar i restaurant del Càmping, així com la substitució de 3 forns elèctrics per 3 de gas.

5. PLAQUES SOLARS FOTOVOLTÀIQUES  

L’edifici central del Càmping, s’alimenta en part per l’energia elèctrica produïda amb l’energia del sol a travès de les plaques soalars fotovoltàiques. Les plaques produeixen fins a 20 Kw d’energia elèctrica.

6. RECOLLIDA D’AIGÜES PLUVIALS:

Disposem d’un dipòsit amb una capacitat de 10.000 litres que s’encarrega de guardar l’aigua de la pluja, per a fer servir posteriorment pel sistema de rec.

7. NOVA BUGADERIA:  (novetat 2021) 

Instal·lació d’una nova bugaderia industrial amb una rentadora i assecadora ultra eficient amb capacitat fins a 32kg de roba. Funcionen amb gas i donada la seva capacitat, ens permet estalviar el 50% de l’energia i aigua i productes químics.

8. RECOLLIDA SELECTIVA (reciclatge)

El Càmping té a disposició dels seus clients contenidors de reciclatge. Disposem també d’espais on dipositar piles, bombetes, oli…

9. COMPENSACIÓ D’EMISSIONS 

El Càmping disposa d’un terreny de més de 8 hectàrees, amb més de 1000 arbres i 500 arbustos de diferents espècies que creen biodiversitat i compensen el CO2 que puguem emetre.

Objectiu 2022: COMPLERT!

  • Piscina adults: Substitució del sistema de depuració amb hipoclorit sòdic (cloro) per un sistema de sal menys agressiu amb les persones.

Objectiu 2023 – 2024:

  • Instal·lació de carregadors per vehicles elèctrics.

 

CERTIFICATS ENERGÈTICS