Camprodon

Camprodon està situat enmig de muntanyes al Pirineu de Girona a la comarca del Ripollès. El seu atractiu s’ha consolidat com un referent en el turisme de la natura, la cultura i el lleure.

El poble de Camprodon es caracteritza pel seu pont del segle XII i el monestir de Sant Pere d’estil Romànic del segle X. És la ruta de pas del riu Ter, que neix a Ulldeter, fent camí a través del Ripollès.

Patrimoni natural

A la Vall de Camprodon destaquen els valors naturals, paisatgístics i ecològics què, de l’alta muntanya al fons de la vall, configuren la important diversitat natural del territori.

Patrimoni històric, arquitectònic i cultural

Els valors històrics, arquitectònics i culturals de la Vall de Camprodon es manifesten per tot el territori: ermites, oratoris, santuaris, esglésies, construccions civils, mostres d’art, cabanes de pastor, tancats de pedra i jaciments arqueològics.

Patrimoni agroalimentari i gastronòmic

A la Vall de Camprodon ha existit des de sempre una forta tradició ramadera i agrícola, de manera que la producció i elaboració de producte agroalimentari ha estat sempre un sector molt important, tant a nivell econòmic com turístic, amb una gran varietat de productes agroalimentaris de qualitat.