La Garrotxa

El parc natural de la zona volcànica de la Garrotxa és el paisatge volcànic més important de la Península i un dels més destacats d’Europa.

Aquesta joia natural consta de 38 cons volcànics amb uns atractius paisatgístics impressionants.

Les muntanyes, la terra i el clima li donen una vegetació variada i exuberant, de gran valor i gairebé el 65% del territori és ocupat per frondosos boscos d’alzinars, rouredes o fagedes, com la famosa fageda d’en Jordà.

Els volcans més populars i emblemàtics són el de Santa Margarida, el Montsacopa i el Croscat. Aquest últim és el volcà més gran de la península Ibèrica i també el més jove, amb 1.500 anys.

La zona ofereix una trentena de rutes de llarga i curta distància, la majoria ben senyalitzades. També hi podem trobar l’antiga ruta del carrilet, convertida amb una via verda que va d’Olot a Girona i Sant Feliu de Guíxols.

La ciutat més important és Olot, un ciutat modernista amb edificis emblemàtics tan famosos com la Casa Solà Morales, Casa Pujador, etc. Altres llocs que cal visitar són els pobles de Castellfollit de la Roca (un poble sobre una formació rocosa), nuclis antics medievals com ara Santa Pau i Sant Feliu de Pallerols, monuments romànics com per exemple els de Sant Joan les Fonts, Santa Pau, la vall del Corb, etc.